9 Ağustos 2016 Salı

Sapanca Gölüne Sıfırsınız


     Annem Sakaryalı olduğu için ve kardeşim de Sakarya Üniversitesi'nde okuduğu için oraya sık sık gidip geliyoruz. Bildiğiniz üzere Sakarya İstanbul arası da 2 saat. Tabi İstanbul trafiğinde pek mümkün olmuyor 2 saatte gitmek ama neyse..
    Şimdi konumuza gelirsek Sapanca Sakarya arası da çok yakın biliyorsunuzdur. Sapanca'nın mükemmel gölünü de bilmeyen yoktur. Otobanda yanından geçerken bile her seferinde bakakalıyorum. Biz de hafta sonu için gittiğimiz Sakarya'dan dönerken Sapanca sahile inelim neler var neler yok bakalım dedik. İlla bir piknik alanı buluruz düşüncesiyle marketimizi de yaptık tabi. Zaten tabelalar sizi sahile yönlendiriyor. Göle sıfır birçok restoran vardı tabi. Biz alışveriş yaptığımız için bir daha ki sefere de buralara geliriz deyip piknik alanı aramaya başladık. Çok da aradık sayılmaz çünkü hepsi art arda yer alıyor zaten. Gerçi diğer yerlere göre bizimki biraz daha iç kısımda olsa da tabelalar bizi buraya yönlendirdi ve sonunda Dokuzlar Piknik Alanı diye bir yere geldik. Oldukça mütevazı bir yer ama manzara harikaydı. Göle sıfır, birkaç masası var. Kişi başı 5 lira verip giriyorsunuz. Dilerseniz onlar size mangal ve köz üzerinde demlik de veriyorlar. Tabi bunlar ekstra. Göle de girilebiliyormuş bize dediklerine göre ama artık ne kadar güvenli onu bilemeyeceğim.
 
   
  Kısacası Sapanca'ya yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. Sessiz sakin eş dost  arkadaş ile huzur bulabileceğiniz bir yer. Enerjimizi depoladık fakat İstanbul'a dönüş 4 saati bulunca tüm enerji yolda bitti gitti. 
   
                                                             

     Umarım keyifle okumuşsunuzdur.
     Sağlıcakla kalın!.. 

2 yorum: