2 Ekim 2016 Pazar

Ramada Resort Akbük

       Aylar önceden yer ayırtırsın o gün gelsin diye beklersin biz de bu sene Ramada Akbük için yola çıkacağımız günü bekledik ve geldi çattı. Bu sene en son 15 yıl önce gittiğimiz bu sebeple pek hatırlamadığımız için Didim Aydın'a gitmeyi tercih ettik. Ramada'nın da birçok yerde oteli olduğu için aklımızda acabalar olmadan gittik diyebiliriz. Bizi tek düşündüren kısım denize 1 km uzakta olmasaydı. Görüştüğümüzde de 10 dk da bir shuttle olduğunu söylemişlerdi.
      


   Nitekim de öyle imiş. Görselde de olduğu gibi şarkılar eşliğinde 2-3 dk içerisinde denize varabiliyorduk.  
    Şimdi başa dönersek öncelikle eğer arabanız ile geliyorsanız oldukça büyük bir otoparkı var bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Karşılamaya gelirsek oldukça iyiydi hatta ilk defa gittiğimiz bir otelde odamız hazırdı ve hiç beklemeden giriş yaptık. 
     Gitmeden önce oteli incelediğimde odamın olmasını istediğim yerde olduğunu görünce ayrı bir sevindim tabi.

      Oda çok büyük değil ama yeterliydi. Balkonu oldukça büyüktü fakat balkonda vakit geçirdiğimi pek söyleyemem. Oda da beni en çok mutlu eden şey su ısıtıcı ve yanında 4-5 çeşit bitki çayı, Türk çayı ve kahve olmasıydı. Bunun dışında oda oldukça temizdi ve hergün temizlendi. 
      Şimdi gelelim yeme içme kısmına. 3 öğün yemek dışında gece 12-1 çorba çıkıyordu her akşam. Bunun dışında havuzdaki ve denizdeki barlarda hergün her dakika fast food bulunmaktaydı. Yerli yabancı tüm içeceklerde 7/24 devam etmekteydi. Yiyecekler hakkında düşüncelerime gelirsek 1 hafta boyunca tatlı yiyemedik!! Ki ailecek tatlı tutkunuyuz otelde yiyemediğimiz için dışarıda tatlı yedik diyebiliriz. Yemekler oldukça güzeldi bayıla bayıla yedik hepsini fakat dediğim gibi tatlı kısmı sıfırdı. Hergün aynı ve tek tip (kek ve türevleri) tatlı çıkıyordu. birçok kişi de bundan şikayetçiydi. 
         
   Tatlı konusu bizim otelde tek memnun olmadığımız kısımdı umarım buna bir çare bulurlar.


     Biz bu sene 4 yaşındaki kız kardeşim için özellikle çocuklara yönelik etkinliği bol bir otel seçtik. Bunlardan ilki çocuk kaydırağı.Otel içerisinde 2 tane büyükler için kaydırak çocuklar için de total de 3 ayrı kaydırak vardı. 
   Tabi biz kaydırakların sadece otel içinde olduğunu sanırken otelde öğrendik ki deniz kısmında da aquapark varmış. Yine aynı şekilde hem çocuklar hem yetişkinler için.  
     Şimdi denize gelecek olursak pek deniz seven biri değilim açıkcası.  Otelin kendi plajı var oldukça da büyük fakat çok korumalı değil.
   Halk da yer yer kullanabiliyor bu da sizi rahatsız edebilir. Fakat denizin de şöyle bir avantajı var ki denizin bittiği yerde yani kıyıda doğal havuz şeklinde bir kaynak su var ve oldukça soğuk. Şifalı su olduğuna inanılıyormuş. 
  Şimdi son olarak oteldeki etkinliklere gelirsek otelde gün boyu etkinlik devam ediyor. Su topundan tutun da tavla turnuvasına kadar. Belirli saat aralığında da yine mini club var. Her akşam ise farklı bir etkinlik var. Havuz partisinden tutun da dans gösterilerine kadar.Ama akşam etkinliklerinden önce her akşam 9 da başlayıp 1-1.5 saat süren mini club etkinliği var.                                               

       Özetlemiş olursak güzel dolu dolu bir 7 gün geçirdik. Ayrıca 5 geçe üstü konaklamalarda ala carte ücretsiz onu da tavsiye ederim. Kendinizi daha bir özel hissedersiniz. Çocuklu bir aile iseniz oteli şiddetle tavsiye ederim tatlı sorunu hariç. Onun haricinde fazla çocuktan kaynaklanan ses sizi rahatsız edebilir :))))
      
       Umarım keyifle okumuşsunuzdur.
       Sağlıcakla kalın!!



2 yorum: